Bitcoin Miner Bit Digital treffer tilbake på ‚falske beskyldninger‘ om svindel

Selskapet kastet 130 millioner dollar i verdi etter J Capitals rapport.

Nasdaq-børsnoterte bitcoin-gruveselskap Bit Digital

Nasdaq-børsnoterte bitcoin-gruveselskap Bit Digital (BTBT) avviste beskyldninger om svindel mot selskapet i en nylig publisert rapport fra J Capital Research.

Uten å spesifikt nevne rapporten svarte en pressemelding fra gruveselskapet til „falske beskyldninger“ om virksomheten. Det gjentok økonomiske opplysninger fra 3. kvartal 2020 om størrelsen og omfanget av virksomheten, og bemerket at „en oversikt over bitcoin-gruvedrift“ er offentlig tilgjengelig i USA. Securities and Exchange Commission (SEC) nettsted.

Rapporten fra J Capital kalte blant annet Bit Digital sine arkiver, som viste at den driver nesten 23.000 bitcoin-gruvedrift i Kina, „ganske enkelt en løgn.“

I desember kunngjorde Bit Digital en avtale på 13,9 millioner dollar om å kjøpe nesten 18 000 Whatsminer og Antminer ASIC-er. Whatsminer-produsenten MicroBT svarte ikke på en forespørsel om kommentar fra CoinDesk.

J Capital kalte også Bit Digital for en “skuff bitcoin-virksomhet,” og hevdet å ha bekreftet med lokale kinesiske myndighetspersoner at Bit Digital ikke har “ingen gruvearbeidere” der, og tviler på legitimiteten til dets Asia-baserte gruvedrift i Kina.

Bit Digital sa at alle gruvedriftene i Kina forvaltes av XMAX Hong Kong, og alle „regninger og andre utgifter“ betales til Hong Kong-leverandører.

Selskapets aksjer steg over 400% mellom

Selskapets aksjer steg over 400% mellom desember. 28. 2020 til jan. 4, 2021, som toppet seg over $ 32 og presset selskapet over en markedsverdi på 1 milliard dollar. J Capital publiserte sin rapport en uke senere jan. 11. Siden den gang har Bit Digital-aksjene falt over 35% til rundt $ 16.

Bit Digital svarte på ingen av CoinDesks e-poster som ønsket kommentar. CoinDesk klarte heller ikke å kontakte anleggsledere for Bit Digitals Asia-baserte gruvedrift.

Selskapet gruver imidlertid også i USA. I Texas og Nebraska eier Bit Digital totalt 2100 maskiner i anlegg som forvaltes av Minnesota-baserte gruveinfrastrukturfirma Compute North.

Compute North-sjef Dave Perrill fortalte CoinDesk at hans selskap alltid har hatt et „veldig sunt partnerskap“ med Bit Digital, som bekrefter de 2000 maskinene i Nebraska og 100 i Texas som selskapet hans leder.

Under en telefonsamtale sa Perrill at teamet hans også er „i samtaler om betydelig oppskalering av operasjoner“ med Bit Digital. Han sa at han ikke kunne snakke med klientens asiatiske gruvedrift.

Bit Digital startet gruvedrift av bitcoin i februar 2020.

Dieser Beitrag wurde unter Bitcoin veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.